Adventi koszorúk megáldása

 

Istenünk, te teremtettél mindent, mert te vagy a szeretet és az élet forrása. Te Fiadban világosságot és életet adsz nekünk, és Szentlelkeddel megvilágosítod szívünket, hogy megértsük, milyen reményre hívtál meg minket.

Köszönjük neked, Istenünk, hogy ebben az évben is megadod nekünk az ádventi örömöt, és reményben bizalommal várhatjuk Fiadat, a mi Üdvözítőnket. 

Áldd meg, † ezt az ádventi koszorút, hogy mint a remény jele az örök életre s a szentek közösségére figyelmeztessen minket, és add, hogy e napokban növekedjünk a te kegyelmedben. Te világosságként küldted Fiadat e világra, áldd meg † ezeket a gyertyákat. Ádvent napjai emlékeztessenek minket Jézus Krisztusra, aki minden embert meg akar világosítani. Add, hogy amikor vasárnaponként új gyertyát gyújtunk, újabb erővel növekedjék bennünk Krisztus iránti szeretetünk. Készítsd elő szívünket születésének megünneplésére, és add, hogy egykor színről-színre láthassuk Fiadat, akit kegyelem és igazság tölt el. Veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben. Isten mindörökkön örökké.




Népszerű bejegyzések