Biciklitúra a Kurucok nyomában

A líceumos diákokkal az első bennmaradós hétvégén biciklitúrával kezdtük a pihenést. Az érdeklődés igen nagy volt, tehát úgy döntöttünk, hogy két csapattal indulunk útnak.
 Miután a biciklisták részletesen megismerkedtek a KRESZ vonatkozó szabályaival, egy imával kérték a Jóisten segítségét kirándulásukhoz.
 Az időjárás kiváló volt és a hangulat is jó kedvel telt. Első megállójuk a tiszaújlaki sóház épületénél volt, ahol megemlékeztek a kirándulók Esze Tamásról és felelevenítették az épületnél történt eseményeket.
Móricz Zsigmond emléke előtt is tisztelegtek a látogatók, aki többször is megfordult a településen. Útjukat folytatva a turulmadaras egykori millenniumi emlékmű másolatához érkeztek el a Sztojkások.
Az emlékműnél Molnár Ákos, 11. osztályos növendékünk ismertette az 1703. július 14-16. közötti csata mozzanatait és beszámolt az emlékmű hányadtatot és sokatmondó sorsáról.
 A kirándulás folytatásaként a Tisza partra látogattak le a Sztojkások, jókedvű kacsázás és lábáztatás után egy kis frissítőre került sor.
Biztonságban visszaérkezve a növendékek, átadták magukat a jól megérdemelt pihenésnek.

















Népszerű bejegyzések