Tiszta Kárpátalja Újratöltve

Második alkalommal indult el szeptember 15-én a Tiszta Kárpátalja elnevezésű környezetszépítő
akció vidékünkön. A Magyar Kormány segítségével a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács és a KMKSZ Ifjúsági Szervezete továbbra is azon dolgoznak, hogy a nagysikerű első kezdeményezést és szemléletváltást folytatva megtisztítsák a kárpátaljai magyar emlékhelyeket, turisztikai célpontokat.
A tavaszi munkálatok során több tonna hulladéktól sikerült megtisztítani a falvakat, az út menti árkokat, a folyópartokat. Számos településen hatalmas összefogással, jókedvvel és példamutató hozzáállással zárult a program első része.
A Tiszta Kárpátalja őszi folytatásához Karácsfalva apraja-nagyja – a helyi Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum diákjaival erősítve – ismét csatlakozott. Az iskola tanárai, tanulói rendkívüli buzgósággal és vidámsággal rótták a település utcáit, s tették tisztábbá, szebbé a Zelik János számára állított emlékhely területét és az útmenti árkokat. A falu lakosai nagy örömmel látták a szemeteszsákokkal felszerelt udvarias, segítőkész diákokat, akiknek mindenkihez volt egy-két kedves szavuk. A líceum lakói pedig jelezték a KMKSZ ISZ helyi alelnökének, hogy bármikor szívesen csatlakoznak az ilyen típusú önkéntes munkához, és már alig várják a folytatást.
A KMKSZ Ifjúsági Szervezete ezúton fejezi ki köszönetét a helyi lakosoknak és az oktatási intézmény vezetőségének a pozitív hozzáállásért. Reméljük, hogy példájuk most is követendő lesz mások számára.
KMKSZ ISZ

Népszerű bejegyzések