1956 ma is üzen nekünk

Hagyományainkhoz híven idén is megemlékeztünk az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. A Sztojka Líceum 10. osztályos diákjai verses-irodalmi összeállítással hajtottak fejet 56 hőseinek emléke előtt. Október 23. olyan eseményeket indított el a legdurvább terror és elnyomás idején Magyarországon, melyre sokat szenvedett nemzetünk forradalmi megmozdulással válaszolt.
A líceumunk tanulóinak jelenlétében tartott megemlékezésen igyekeztünk megjeleníteni a küzdeni akarást és kitartást, ami a pesti srácokat a tankok ellen vezette egykoron. Ezúton is köszönjük a 10. osztály valamennyi résztvevőjének, hogy segítettek feleleveníteni 20. századi történelmünk talán legnagyszerűbb pillanatait, amikor, ha csak napokra is, de Magyarországon ismét diadalmaskodott a szabadság. 
 A műsor összeállítója Bihari Csaba intézményünk történelemtanára és Bihari Hajnalka iskolánk magyartanára volt. „… lényeges dolgokat emberek között soha nem a szavak, mindig csak a magatartás és a cselekedetek intéznek el.” – ez a gondolat szolgáljon mottóul a mai ünnepélyhez. Márai Sándor szavai ezek, aki végigélte azt a forradalmat, melyről ma megemlékezünk. Soha sem a szavak számítanak az emberek közötti kapcsolatokban, hanem a tettek, a cselekedete. Kiállás a másikért, segítségnyújtás embertársainknak, figyelmesség a szeretett lény felé… mind-mind olyan cselekvés, amellyel közvetlen környezetünkre hatást tudunk gyakorolni, s ha ez az odafigyelés a másik emberre szélesebb körben is elterjed, akkor talán jobbá tehetjük a mai Magyarországot is...


Népszerű bejegyzések