BRINGATÚRA A FARKASFALVI SKANZENBE

Október 15-én a Sztojka Líceum diákjai altív kikapcsolódásként biciklitúrát szerveztek, amelyen 16 diák és két tanár vett részt. A túra céljául a Farkasfalván található tájházat és múzeumot tűzték ki.


A vasárnapi ebédet követően miden résztvevő készülődni kezdett, és fél kettőkor egy közös imát követően útra is keltek.
Tiszabökénybe érkezve megtekinthettük a helyi templomokat, különös hangsúlyt fektetve a görögkatolikus fatemplomra, amely Kárpátalja egyik legrégebbi templomai közé sorolható. A falu emlékműveinél is tiszteletüket tették a kirándulók, többek között a sztálinizmus áldozatai és a deportált zsidók előtt állított emléktábláknál.

Útjuk célállomásához, a skanzenhez érkezve betekintést nyerhettek a régi tiszaháti lakosok életkörülményeibe, azok mindennapjaiba, melyeket a kiállítási tárgyak hűen tükröztek. Mindezek után a múzeumot is körbejárhatták a diákok, ahol sok érdekes és számukra már nem mindennapi használati tárgyakat láthattak.

Zárásként a farkasfalvi kápolnában adtak hálát, hogy sikeresen célba értek, és kérték, hogy a visszaút is zökkenőmentesen teljen. A kérésünket a Jóisten meghallgatta, és akadálymentes, gördülékeny visszaúttal ajándékozott meg bennünket. 


A biciklitúráról készült képeket IDE KATTINTVA érheti el.

Népszerű bejegyzések