SZÜRET SZTOJKÁS MÓDRA

A szüret mindig is fontos ünnep volt, és örülünk neki, hogy ez a szép hagyomány a mai napig megmaradt, és nem kopott ki az évek hosszú során. Ezt az eseményt a Sztojka líceumban is elengedhetetlennek tartjuk, ezért október 14-én a hagyományokhoz híven intézményünkben is megrendezésre került a szüreti mulatság.
Az esemény előkészületeiben minden sztojkás diák részt vett. Amíg a lányok a terem szépítésével foglalatoskodtak, addig a tanárok vezetésével a diákok egy másik csoportja szüreti finomságokat készített. Birtók Ferenc nevelőtanár vezetésével a fiúk almát és körtét szüreteltek az esti mulatságra.
A diákok vacsora után az étkezőben gyűltek össze, hogy megnyissák a szüreti bált. A líceum vállalkozó szellemű diákjai egy csősztánccal is készültek, amelyet a többi diák nagy örömmel fogadott. Ezt követően kezdetét vette a tánc, melyhez a hangulatos, fiatalos zenét Lenya György, a líceum fizikatanára biztosította a diákok számára.
A végzős évfolyam egy kis büfét is létesített a líceum rágcsálójában, ahol az általuk előzőleg elkészített pudingokat, és gyümölcssalátákat és némi édességet, forró italokat is lehetett fogyasztani.

Az este folyamán mindenki nagyon jól érezte magát, és az együtt töltött idő alatt még jobban összekovácsolódhattak a líceum diákjai és dolgozói is.























További képeket IDE KATTINTVA érhet el.

Népszerű bejegyzések