A szeretet nyelvei - Lelki nap Karácsfalván

A Karácsfalvai Sztojka sándor Görögkatolikus Líceumban idén is megrendezték az özvegyeknek és egyedülállóknak szóló lelki napot.
Ebben az évben Gajdos László csengersimai görögkatolikus atya tartotta az előadásokat, elsősorban az időskor és a szeretet öt nyelve témakörében. A lelki napra a Beregszászi Esperesi kerület több parókiájáról érkeztek hívek, szinte teljesen megtöltve az előadótermet. Voltak, akik busszal, voltak akik külön autókkal érkeztek. Az előző évek jó tapasztalatai alapján ugyanis szívesen járnak vissza, akik már korábbi alkalmakon is részt vettek. Ugyanakkor találkozni új résztvevőkkel is, ők csak most ismerkednek a lelki napok programjaival. Az előadások közötti szünet jó alkalmat biztosított a beszélgetésre, egymás megismerésére. Akinek kedve volt, megtekinthette a Líceumot, hogy saját szemmel is megtapasztalja, milyen az a hely, ahová az unokák járnak, és vigye jó hírét az intézménynek. 
A beszélgetések sora az ebédnél is folytatódott, ismeretségek és remélhetőleg barátságok is szövődtek. A kora délután folyamán mindenkinek lehetősége adódott szentgyónásra, lelki beszélgetésre, majd a lelki nap Szent Liturgiával ért véget, ahol Pősze Roland atya a lelki nap szervezője köszönetet mondott László atyának a komoly, tartalmas és egyben szórakoztató előadásért. 
Az előadások videóanyaga a közeljövőben megtekinthető lesz az egyházkerület weboldalán.




Az eseményről készüt további fényképeket
IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Népszerű bejegyzések