Sztojkások a GISz Jótékonysági Bálján


A 2018-as Görögkatolikus Jótékonysági Bál nyitótánca. Sajnos a hang nem tökéletes, de a látvány és koreográfia magáért beszél. Köszönjük a Karácsfalavi Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum növendékeinek és felkészítőjüknek!

Hatodik alkalommal szervezett jótékonysági bált február 10-én Beregszászon a Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ), ezúttal a Ráti Szent Mihály Gyermekotthont támogatva.
A bál lassan elengedhetetlen részévé válik a Beregszászi Esperesi Kerületben szervezett eseményeknek, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a bál előzetesen vásárolható jegyei már napokkal korábban elfogytak. A jó hangulatról a Beregszászi Dixiland Band és a Két kanál együttes gondoskodtak. A fenti felvételen a Karácsfalvi Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum növéndékei mutatják be nyitótáncukat.

2018. február 10. Jótékonysági bál a ráti gyermekotthon támogatásáért Hatodik alkalommal, ismét jótékonysági céllal rendezte meg farsangi bálját február 10-én a beregszászi Arany Páva étteremben a Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ). Ez alkalommal a Ráti Szent Mihály Gyermekotthon támogatása volt a nagyszabású, több mint 350 vendég részvételével zajlott esemény célja, melynek fővédnökei Milan Sasik, a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye püspöke, Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő és Ljubka Katalin, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezető-helyettese voltak.

 Bocskor Andrea köszöntőjében kiemelte: a jelenlévők jó hangulata mutatja, hogy minden nehézség ellenére kitartanak és bíznak a kárpátaljai magyarság jövőjében. Mindehhez a közösség megtartó ereje és az Istenbe vetett hit jelenti a támaszt. A hit erőssé tesz, s Kárpátalja közössége Istennel együtt dolgozik a jövőért, közösségeinkben – Európával ellentétben – nem helyeződik az egyén a közösség, a szabadosság pedig a hit fölé. Ki kell tartanunk elveink, keresztény értékrendünk mellett – ebben rejlik megmaradásunk záloga. 

Demkó Ferenc, az egyházmegye Beregszászi Magyar Esperesi Kerületének esperese, püspöki helynök a közelgő Nagyböjt kapcsán arra emlékeztetett, hogy a küzdelmekben, lemondásokban nem vagyunk egyedül, hisz Isten egyszülött fiát küldte a világba, aki maga is böjtölt, szenvedett. Ugyanakkor világi szempontból sem vagyunk egyedül, hiszen az elmúlt időszakban egyre inkább megmutatkozott az anyaország támogatása. Ha ezek összeadódnak s hozzáadjuk saját erőfeszítéseinket is, láthatjuk, hogy minden nehézség ellenére van minek örülnünk. Az anyaország helyi külképviseleteinek nevében elsőként Kuti László ungvári konzul szólt a jelenlévőkhöz, hagyományaink, anyanyelvünk, kultúránk és mindazon dolgok fontosságát aláhúzva, melyek magyarrá tesznek bennünket. S bár voltak és vannak erők, melyek arra törekedtek, hogy ezen értékeket semmissé tegyék, eddig nem jártak s a jövőben sem fognak sikerrel járni. Erdei Péter beregszászi konzul arra biztatta a jelenlévőket, hogy azokban a pillanatokban, amikor van minek örülni, feledkezzünk meg minden fejünk fölött gyülekező felhőről. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Bíró Mária, a gyermekotthon vezetője, akit nevelőszülők és az otthonban nevelkedő gyerekek is elkísértek. Az otthon jelenleg három lakóházzal működik, ám hamarosan megnyílik a következő, a nyár folyamán pedig a rehabilitációs központ is megnyitja kapuit. Nemsokára pedig egy olyan szakiskola építése kezdődik meg, ami a gyerekeknek nemcsak érettségit, de szakmát is ad. A gyermekotthon jelenlévő lakói zenés-énekes műsorral mutatkoztak be a jelenlévőknek.

 Végezetül Lődár Jenő, a GISZ elnöke szólt a jelenlévőkhöz, hangsúlyozva: bár mindig vannak felhők a fejünk fölött, ez tanított meg bennünket küzdeni. Meg kell találnunk azokat a pontokat, melyekből erőt meríthetünk. S bár ez mindannyiunk számára nehéz lehet, vannak alkalmak, mint a bál, amik rámutatnak, mi a helyes út. Ez pedig erőt ad számunkra. A mulatságot idén is a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum végzős diákjainak keringője nyitotta meg. A jó hangulatról a Beregszász Dixieland Band és a Két Kanál együttes gondoskodott. Most sem maradt el a tombolasorsolás, melyen több mint 60 felajánlónak köszönhetően értékes nyeremények, köztük festmények, nemes italok, ékszerek, ajándékutalványok találtak új gazdára. Jelentős könyvadomány érkezett tombolafelajánlásként a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. részéről a Nemzetpolitikai Államtitkárság közreműködésével, mely itt még nem ért véget: a gyermekotthon részére hamarosan célirányosan érkezik egy nagyobb könyvadomány. Szintén felajánlásoknak köszönhetően több mint egy tucat értékes tárgyra licitálhattak a jelenlévők az árverés során. A Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet nevében ezúton is köszönet illeti meg mindazokat, akik segítségükkel, belépő- és tombolajegyek vásárlásával, felajánlással és külön adománnyal járultak hozzá a bál céljához. Örömünkre szolgál, hogy mi is segítségére lehetünk a gyermekotthonnak a jövőbeli tervek megvalósításában. Isten az igaz ügyet nem hagyja el. 
Espán Rita, Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet
A jótékonysági bálról készült tövábbi felvételeket
IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Népszerű bejegyzések