Gloria Victis 2023


Líceumunk diákjai részt vettek az idei Gloria Victis programsorozaton, melyen megannyi élménnyel gazdagodtak.

Az esemény október 21. és 23. között került megrendezésre. Csáky Csongor nyitóbeszédét követően, Hegedűs Endre, Liszt- és Kossuth-díjas zeneművész tartott koncertet az 1956-os forradalom egyik legszimbolikusabb helyszínén, a Műegyetemen.
Az ezt követő napon is tartalmas programok várták a diákokat, többek között ellátogathattak az Országházba, melyen egy tömör, de annál tartalmasabb körbevezetésen is részt vettek. Majd a Műegyetemen lévő előadások keretében egy mélyebb betekintést kaptak az 1956-os forradalom eseményeiről.
A Műegyetemi emlékműnél tartott megemlékezést a fáklyás felvonulás zárta, mely a nap fénypontja volt, s melyen több ezren jelen voltak.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulója alkalmából tartott hagyományos fáklyás felvonulás résztvevői vonultak a Rákóczi Szövetség szervezésében a Műegyetemtől a Bem térre a Szent Gellért rakparton 2023. október 22-én.
A Bem-téri koszorúzást követően a MOM Sport Aréna felé vezetett a diákjaink útja, ahol egy fergeteges Honeybeast koncerten vehettek részt.
A Programsorozat megemlékezéssel zárult október 23-án, a 301-es parcellában, a megtorlás áldozatainak nyughelyén, a rákoskeresztúri Új köztemetőben.
Köszönet a hősöknek!
Továbbá köszönet a Rákóczi Szövetségnek!





Népszerű bejegyzések